Drobečková navigace

O Orlicku > Aktuality > Dámská šatna - divadelní představení

Dámská šatna - divadelní představení



Datum konání:
12.3.2014

Jablonné nad Orlicí, středa 12. března v 19 hodin, sál kina, představení Klicperova divadla s Pavlou Tomicovou v hlavní roli. Kdo neví, co se děje v divadelní dámské šatně, neví nic o divadle..
 
divadlo DSámská šatnaJestlipak, víte, která místnost v divadle je ta opravdu nejdůležitější? Kde se všechno určuje, probírá a ovlivňuje ? Možná jste si mysleli, že Dámská šatna - divadelní představeníle nic.Jestlipak, víte, která místnost v divadle je ta opravdu nejdůležitější? Kde se všechno určuje, probírá a ovlivňuje ? Možná jste si mysleli, že je to ředitelna, kancelář tajemnice, nebo uměleckého šéfa, či snad dramaturgie. Nikoliv.
Tím tajemným a vzrušujícím místem je dámská šatna. A právě sem nás zavede stejnojmenná hra Arnošta Goldflama. Setkáme se zde se čtyřmi herečkami různého věku a takříkajíc oborů. Prožijete spolu s nimi dlouhé čekání na roli, vzrušující přípravu premiéry, každodenní rutinu repríz, ale hlavně jejich obyčejné a přece dojímavé osudy.
Arnošt Goldflam, který je i režisérem inscenace, čerpá nejen ze své mnohaleté zkušenosti z působení v moravských, slezských a českých divadlech, ale především ze zevrubné znalosti poměrů v Klicperově divadle, jehož dámská šatna patří k legendám v daném oboru. Zkrátka a dobře: Kd! o nenavštíví Dámskou šatnu , neví o divadle nic...

Předprodej vstupenek na IC, čp.30, Jablonné nad Orlicí, tel. 465 641 371